Iskustvo sa tapetom - Nagradna Igra - Akcija


Da se u današnje vreme ne sređuju samo lični stambeni objekti, nego čak i poslovni. Dokaz je sledeći tekst.

Interesantnom pričom me je kontaktirao S.B. iz Srbije sa interesantnom željom za fototapetu. Naime gospodin S. ima prelep restoran u gradu X. i poželeo je da svoj ambijent ulepša sa prelepom noćnom slikom Gradskog trga dužine 3,5m i visine 1,6m. Poslao mi je sliku koju je pronašao na internetu i ona je bila rezolucije 659x410 piksela, velicine 129kb. To je 0,27 mega piskela (današnji digitalci imaju od 5-10 mp). Da priča im srećan kraj, u blizini je bio Čarli koji je slikao baš tu fotografiju u rezoluciji 4288x2848 od 12 mp-a. 
Dakle u ovoj priči S. je imao mogućnost izbora, pa se odlučio za kvalitetniju sliku koju je morao malo platiti fotografu.
Naravno, kada sam uveličao obe slike, vidi se razlika u detaljima. I to je baš ono što Vi treba da nađete, kvalitetnu sliku od koje ćemo zajedno napraviti unikatnu fototapetu za Vas.

Pogledajte razliku.

Slika lošijeg kvaliteta, 659x410
Slika odličnog kvaliteta, 4288x2848


I na samom kraju pogledajte kako izgleda ova kvalitetna fotografija na Blue Back Premiumu



Ako ste pažljivo pročitali ovaj tekst i ako mi odgovorite koji je trg grada na slici X, prilikom naručivanja tapete ostvarujete 10% popusta - Ponuda/Akcija važi do 10.05.2012.

Marko je iskoristio Akciju

Malo kasnim sa objavom, ali bi neko rekao bolje ikada nego nikada.
Marko iz Begrada, dizajner po struci, me je kontaktirao sa malo specifičnim zahtevima. Naime, pošto je dečko živeo negde napolju i navikao je na kvalitet, a samim tim je dečko i perfekcionista, ja sam pokušao da spojim celu priču i da uradim po njegovoj želji. U pitanju su bile 2 tapete za dečiju sobu njegovog sina. Obe su bile futurističke i krenuli smo od nekih 10-tak slika od kojih su pravljene probe, da bi se došlo na kraju do 2 najbolje koje smo i odštampali.

Ova prva je EXTRA ispala i svi su prezadovoljni, jer je sama slika uveličavana na manju dimenziju, pa je umnožavana 4 puta i na kraju se dobila super foto tapeta. Markov komentar je : " Ova fototapeta je ispala perfektno, uz tvoje poznavanje fotomontaže, kvalitet štampe i samu obradu i postavku može se meriti sa nekim Nemačkim foto tapetama, koje su mnogo skuplje od ove !!! "
Dakle, prva je bila malo teža, jer sam se dosta morao poigrati u Photoshopu da bi se dobio lep prelaz a i da ispunim Markove želje.
Sa drugom je bilo malo lakše što se tiče foto montaže, nije bilo toliko zahtevno, trebalo je samo pomeriti dva broda i dodati dole na dnu slike još slike, tj produžiti je po visini.
Što se komentara na ovu fototapetu tiče : " Što se tiče same rezolucije prilikom uveličavanja, nije ispunila moja očekivanja, te je malo mutnija. Što se tiče foto obrade odlično si uradio posao. Sama štampa je OK, te je srednja ocena baš srednja. Znam da živimo u Srbiji i da visok kvalitet ovde nema prođu i da ga je jako teško naći, tako da ću ovu tapetu sigurno poručiti iz Nemačke iako je tamo minimum 10 puta skuplja, a i nema slike koju ja želim. "

Na žalost do objave ovog posta nisam dobio fotografije od Marka, kako te slike stoje na njegovim zidovima, te će te se morati zadovoljiti sa slikama koje su bile finalne.



Prolećno sređivanje stana

Stiglo je i proleće, a sa njim i nova sređivanja Vaših objekata za stanovanje.
Kada sam započeo ovaj posao, ni na jednu mušteriju nisam nikada gledao kao da je samo mušterija u pitanju, nego sam se oduvek trudio da ostavim odličan utisak, pa da iz toga proistekne neko prijateljstvo.

Tako je i sa Katarinom, koja je imala želju da na svom zidu ima prelepu sliku NY preko Bruklinskog mosta. Naravno, Katarina je našla nekoliko slika sa starim izgledom New Yorka ( sa zgradama trgovinskog centra ) a i kje su bile u malo lošijoj rezoluciji. Na kraju je uspela da nađe odgovarajuću sliku, u rezoluciji od 1500x539 na 92 dpi, a želela je da se uveliča na visinu od 1 metra i širinu od 180 cm.
Posle uspešne prepiske od nekoliko dana, uspeli smo da je malo sasečemo i iskrojimo baš po meri, a rezultat je, kao što vidite :

I naravno, ostaje samo još komentar :
"Nadam se da se dobro vidi. Doduše, vide se fleke od lepka. Nije vredelo ni ponovno krečenje, fleke su definitivno ostale, samo su posle još jednog sloja boje postale manje vidljive."

Na ovaj komentar, tj. kritiku, ostaje meni kao zadatak da nađem bolji lepak za tapete koji neće ostavljati takve tragove :)